Bine ati venit    |    Redactie    |    Editoriale    |    Reportaje    |    Fotografii    |    Filmulete    |    Contact fotograf nunta
traduceri Iasi
realizare site web hormigon impreso madrid / hormigon impreso zaragoza / hormigon pulido toledo / experto reformas madridmontaj tapetbeton amprentat
beton amprentat
Epilare cu ceara Iasi case din lemn
editura gunivas
mobilier scolarcazare in bran
avocat suceava / medicina muncii bucuresti
/ realizare site web / Resine Epoxy Sud
 SPORTURI | Impactul competitiilor sportive  MAJORE asupra oraselor gazda

 SPORTURI | Impactul competitiilor sportive  MAJORE asupra oraselor gazda

Autor: George Pohoata - Telefon redactie: 0723.33.42.53 | Data: 31 Ianuarie 2018 | 976 Vizualizari | Categorie: Sportivi, Sportul Botosanean

Mandatory Credit: Photo by Markku Ulander/REX Shutterstock (3592300a) Women's 30 km Mass Free Start - Norway's Therese Johaug, Marit Bjoergen and Kristin Steira Sochi 2014 Winter Olympic Games, Russia - 22 Feb 2014

JO de iarna

(articol trimis de Andrei Boghiu)

 

Când vine vorba de competiţii sportive de top, locaţia în care acestea se desfăşoară poate fi extrem de variată. Din zone izolate precum deşertul Sahara şi până în capitala Ţării Galilor, Cardiff, acest tip de evenimente pot avea loc în cele mai neaşteptate zone ale globului. Cu un număr foarte mare de participanţi fizic şi cu alte milioane care vizionează aceste evenimente de acasă, este firesc faptul că îşi vor lăsa amprenta asupra locului în care se desfăşoară.

 

După cum ştiţi, nu toate sporturile pot beneficia de aceeaşi libertate când vine vorba de alegerea unei locaţii. Sporturi precum cele de iarnă necesită anumite condiţii în care să se poată desfăşura, pe când altele cum ar fi şahul sau darts sunt mult mai puţin pretenţioase. Construcţia unui spaţiu specific destinat strict susţinerii unui eveniment sportiv este o necesitate în cazul fotbalului, curselor de Formula 1 sau a jocurilor Olimpice. Obligaţia de a avea un teren special amenajat pentru variate competiţii prezintă beneficii nu doar pentru participanţi şi fanii lor, ci şi pentru oraşul în care acestea sunt construite, reprezentând o investiţie ce ajută la dezvoltarea turismului local. Implicit, aportul de oameni ce vizitează un astfel de loc va avea un efect pozitiv asupra economiei în general.

Turismul de fotbal este un lucru adevărat şi este susţinut de cifrele străinilor care participă la competiţii unde joacă alte echipe faţă de cele din ţările lor de origine. Spre exemplu, în anii precedenţi, frecvenţa americanilor în rândul celor ce au vizitat stadioanele din Marea Britanie pentru a vedea Premier League a fost într-un procent de peste 20 la sută dintre spectatori. Iar în topul străinilor ce au cumpărat bilete pentru acest eveniment s-au aflat oameni din Korea de Sud, Japonia, Singapore sau Hong Kong. Aşadar, ideea de a viziona un eveniment sportiv şi cea de a călători şi vizita un oraş nou, merg mână în mână.

.

Însă acest tip de dezvoltare a infrastructurii prin introducerea unor stadioane sau arene nu este tot timpul văzut în aceeaşi lumină bună. Jocurile Olimpice de Iarna din anul 2014 au avut loc în oraşul staţiune din vestul rusiei, Soci. Pentru a pune la dispoziţie toate facilităţile necesare unui eveniment de o asemenea importanţă a fost investită o sumă mai mare de 50 de miliarde de dolari, o cifră record pentru jocurile Olimpice. Cu toate că Soci este o staţiune destul de populară în rândul excursioniştilor atât din Rusia cât şi din Europa, structurile construite pentru competitori nu au atras investitori străini şi nici nu au reprezentat pentru vizitatorii din afara ţării un motiv de a alege această destinaţie, pârtiile staţiunii rămânând în topul preferinţelor turiştilor.

Un alt aspect important legat de jocurile Olimpice este crearea noilor oportunităţi de angajare pentru localnicii din oraşele gazdă. În însoritul oraş al Spaniei, Barcelona, impactul pozitiv al organizării unor astfel de evenimente a fost simţit considerabil pe piaţă forţelor de muncă, numărul celor fără job scăzând cu până la 90% în anul 1992.

.

În cealaltă parte a lumii, Olimpiada de la Sydney, Australia, a influenţat direct creşterea popularităţii continentului la nivel global şi zonele construite special pentru participanţii veniţi din toate colţurile lumii au rămas suburbii în plină dezvoltare pentru australieni. Mai mult de atât, datorită noilor facilităţi a fost posibilă găzduirea Cupei Mondiale de Rugby trei ani mai târziu, în 2003. 

Bahamas a fost o destinaţie populară pentru a găzdui turnee de-a lungul anilor. Având o climă liniştită şi peisaje superbe, este uşor de înţeles de ce deseori este aleasă ca locaţie. Spre exemplu, la începutul lunii ianuarie a anului viitor, în Bahamas se va susţine unul dintre cele mai memorabile şi de mare anvergură turnee de poker şi anume PSPC  ajutând ţara insulară din oceanul Atlantic să îşi păstreze locul în topul destinaţiilor de lux din lume.

.

Părerile legate de găzduirea evenimentelor de mare importanţă precum cupe mondiale sunt împărţite. Indiferent de impact, singurul lucru cert este că pasionaţii de evenimente sportive au, cu fiecare joc, un motiv în plus pentru a călători în lume şi pentru a trăi experienţa unei culturi diferite. În unele cazuri, economia locală simte un adevărat influx, în altele impactul este mai puţin agreat de către comunitatea locală.

.

.


...........................................................................................
pc reparatii 1
........................................................................................... Fortuna Sports - Promo banner


Mesaj BotosaneniRO - Sportul Botosanean

Administratorul websiteului isi rezerva dreptul de a sterge comentariile care au un caracter obscen, jignitor ori aduc atingere onoarei si demnitatii persoanei. Publicatia BotosaneniRO nu isi asuma raspunderea pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


.